[O1] po jakim czasie/przebiegu odwiedziliście serwis?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wklicki
    Classic
    • 2010
    • 28

no to poszło
    150
    Aktualnie: OCTAVIA I 1.8T 20V 150km AGU
    Było: FABIA I 1.4 MPI + LPG
    OCTAVIA 1.9 TDI 90km

• romman
    Ambiente
    • 2009
    • 201

Witam,

Mam O1 BFQ i przymierzałem się do przeglądu przy 15kkm, ale okazało się, że mam przeglądy co dwa lata lub zgodnie ze wskazaniem.

Po jakim przebiegu spodziewać się konieczności wizyty w serwisie? 15, 20 tys?

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8029
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

romman, raczej pomiędzy 25 a 27kkm. W instrukcji obsługi masz napisane którym przyciskiem i jak długo przytrzymać aby wyświetliły się km do przeglądu i czas.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• romman
        Ambiente
        • 2009
        • 201

AdamB,

W instrukcji mam tylko informację jak to zresetować. Nie ma info o prewidywanym przebiegu i czasie.

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8029
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

romman, Na wyłączonej stacyjce spróbuj przytrzymać wciśnięty przycisk od "km" przez kilka sekund. W OII tak jest, może w OI będzie podobnie.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• t271828
            Elegance
            • 2008
            • 928

Re: po jakim czasie/przebiegu odwiedziliście serwis?

Zamieszczone przez romman
            Witam,

Mam O1 BFQ i przymierzałem się do przeglądu przy 15kkm, ale okazało się, że mam przeglądy co dwa lata lub zgodnie ze wskazaniem.

Po jakim przebiegu spodziewać się konieczności wizyty w serwisie? 15, 20 tys?
            A nie masz czasem gazu? Ja dostalem list z ASO, ze w zwiazku z instalacja nie moge
            kierowac sie wskazaniami samochodu tylko musze przejsc na stale okresy co 15 tys.

Komentarz

• romman
              Ambiente
              • 2009
              • 201

t271828,

Mam gaz, ale mam też zapis w książce serwisowej co do częstotliwości przeglądu. Z ASO nic nie dostałem.

Warunków umowy raczej nie można zmieniać ot tak. Jeżeli dostanę - nie ulegnę ich presji - nie widzę powodu dlaczego miałbym dawać im zarobić.

Komentarz

• zipi
                Classic
                • 2008
                • 33

Zamieszczone przez t271828
                A nie masz czasem gazu? Ja dostalem list z ASO, ze w zwiazku z instalacja nie moge
                kierowac sie wskazaniami samochodu tylko musze przejsc na stale okresy co 15 tys.
                czy są jakieś techniczne przesłanki żeby w przypadku LPG robić przeglądy częściej?

Komentarz

• yugoton
                  Classic
                  • 2009
                  • 13

Mam O1 z instalacją gazową i już na początku miałem zaznaczone że przeglądy będą co 15 kkm lub 1 rok. Zobacz książeczkę serwisową od gazu tam masz zaznaczone co ile masz przegląd. Jeśli tego nie będziesz się trzymał możesz stracić samą gwarancję na gaz.

Komentarz

• t271828
                    Elegance
                    • 2008
                    • 928

Zamieszczone przez zipi
                    Zamieszczone przez t271828
                    czy są jakieś techniczne przesłanki żeby w przypadku LPG robić przeglądy częściej?
                    W liscie bylo napisane o wyzszej temperaturze spalania natomiast ZTCW renault
                    nie zmniejsza okresow miedzyprzegladowych dla samochodow z instalacja i jest
                    to w tym przypadku 30 tys a wiec wiecej niz zmienne okresy w skodzie

Komentarz

Pracuję...